Videocampagne bestrijdt vooroordelen over grensarbeid

Mobiliteit, taal, kwalificaties… Er bestaan veel aannames en vooroordelen over Frans-Belgische grensarbeid. Om die vooroordelen uit de wereld te helpen, publiceren de partners van het Interregproject France-Wallonie-Vlaanderen «Grenzeloos Competent» een reeks video’s over grensoverschrijdende werkgelegenheid.

Arbeidsmarktprofessionals en werknemers van weerszijden van de grens geven advies en bieden werkzoekenden noodzakelijke informatie aan de hand van concrete voorbeelden. Elke video is vergezeld van nuttige links, zodat u geen minuut tijd verliest bij het zoeken naar een job.

Het doel van deze campagne is duidelijk: mensen goesting geven om in hun buurland aan de slag te gaan, zonder daarbij drempels te ervaren.

In onze grensregio, die West-Vlaanderen, Wallonie picarde en Noord-Frankrijk omvat, wonen niet minder dan 4,1 miljoen mensen (waarvan 2,1 miljoen in de Eurometropool) en worden twee talen gesproken: Frans en Nederlands.

De productie van de video’s werd toevertrouwd aan Flandres TV met het grensoverschrijdende collectief Hallo!

Laisser un commentaire

%d blogueurs aiment cette page :