Francobelge.news: een website, een nieuwsbrief en een platform voor grensoverschrijdend debat

Bewoners van de grensregio krijgen te weinig mogelijkheden om zich te informeren over hun buurregio. Veel nieuws raakt niet over de grens omwille van taal- of landsgrens. De klassieke media besteden weinig en eenzijdig aandacht aan wat in andere buurregio’s gebeurt. 

Als onafhankelijk initiatief wil francobelge.news de inwoners van de Frans-Belgische grensregio informeren en mobiliseren. Wij willen via media en dialoog bijdragen tot een grensregio van en voor burgers.

Daarvoor maken wij:

  • Het online portaal francobelge.news, de toegangspoort voor grensoverschrijdend nieuws en reportages over de Frans-Belgische grensstreek
  • Een maandelijkse nieuwsbrief over de Frans-Belgische grensstreek, complementair met de reeds bestaande wekelijkse nieuwsbrieven ‘Eurometropolis News’ en ‘Passage Flandres-Westhoek’
  • Een reeks debatten waarin we het met actoren uit de grensregio hebben over de kwesties van vandaag: luchtvervuiling, klimaattransitie, mobiliteit, cultuur,…


Collectif Hallo

Wij zijn freelancers die ooit al eens met elkaar gewerkt hebben, hobby’s of projecten delen. Wij wonen in de grensregio. Onze roots zijn de stad en het platteland en alles wat daar tussen ligt. We hebben één ding gemeen: we houden van de grensregio, we zijn hier verankerd en we bouwen hier mee aan verhalen. Voor ons is de grens geen drempel maar een kans. De grens overgaan opent een wereld aan mogelijkheden. Elk van ons heeft al heel wat grensoverschrijdende ervaring achter de rug en we kunnen allemaal de verschillende perspectieven smaken die deze grensregio rijk is. Niet alleen de Frans-Belgische grens trekken we over, maar ook de taalgrens, de grens tussen culturen, de grens tussen aanpak en methodes. De grens is voor ons: leren, elke dag opnieuw.

Laisser un commentaire

%d blogueurs aiment cette page :