Het natuurhistorisch museum in Rijsel maakt indruk

Het natuurhistorisch museum van Rijsel wordt tegen 2025 een Grand Musée de l’Homme, de la Nature et des Civilisations. Wie de klassieke charme van het wetenschapsmuseum nog wil proeven, gaat dus best nu langs. De bokalen met slangen, vogelkasten en curiosa wachten je op.

Met een regelmaat van tien jaar breng ik het natuurhistorisch museum van Rijsel een bezoek. Tot nu toe was dat via de Rue de Bruxelles, voortaan gaat het via de statige inkom van de Rue Gosselet. De eerste stap van de grondige verbouwing van het museum is immers dit jaar gezet, met een nieuw bezoekersonthaal en een museumbar. In een tweede fase volgen de collectie en presentatie. Terecht. Op dat grote inhoudelijke verbouwingswerk is het nog even wachten, maar dat kan de pret niet drukken. Integendeel.

%d blogueurs aiment cette page :